Nakon što smo početkom ožujka dobili potpuno neočekivanu prvu najavu o tome da Nintendo ovoga travnja na tržište izbacuje Nintendo Labo: VR Kit, danas smo od samog Nintenda dobili puno više informacija o tome što će sami paket sadržavati, a uz najavu je stigao i detaljni trailer.

Kombinirajući inovativni fizički i digitalni gameplay Nintendo Laboa s osnovnom VR tehnologijom, Nintendo Labo: VR Kit predstavlja virtualnu stvarnost na jedinstven i pristupačan način“, stoji u svježoj izjavi koju je objavio Nintendo.

Nintendo Labo: VR Kit dolazi s detaljnim uputama za sastavljanje, kako VR naočala, tako i svih ostalih Toy-Con setova koji dolaze u šest različitih varijanti

Kao što smo i čuli početkom ožujka, Nintendo Labo: VR Kit će biti zabava za cijelu obitelj uz dodatak VR komponente, a paket će dolaziti uz čitav niz interesantnih igara i iskustava pomoću kojih će igrači moći upotrebljavati Toy-Conove na sasvim nove načine te stvarati nove kartonske kreacije pogodne za VR.

Kako kažu iz Nintenda, svrha VR Kita su njegove društvene komponente i ultimativna zabava za sve, a u igru će zato moći biti uključeni svi istovremeno, ne samo onaj igrač koji u datom trenutku nosi Toy-Con VR naočale na sebi, tako što će ostali moći biti u interakciji s onime što se događa na ekranu.

U igri Bird letimo na krilima ptice, skupljamo predmete i sl. Bird će koristiti dva Toy-Cona: Toy-Con Bird za mahanje krilima i Toy-Con Wind Pedal koji će simulirati nalete vjetra

Tu u priču dolaze različiti Toy-Con setovi koji dolaze u nekoliko dostupnih varijanti. Sveukupno, VR Kit se sastoji od šest različitih Toy-Conova: Toy-Con VR naočale, Toy-Con Blaster, Toy-Con Camera, Toy-Con Bird, Toy-Con Wind Pedal i Toy-Con Elephant.

Tako će, primjerice, u igri Ocean Camera jedan igrač moći koristiti Toy-Con kameru, istraživati dubine oceana i fotografirati ribe, dok će drugi koristiti Toy-Con podvodnu dihalicu te stati ispred kamere i natjeravati ribe da plivaju prema prvome igraču.

Ocean Camera je igra u kojoj ćemo roniti dubinama virtualnog 3D oceana, rješavati objektive i fotografirati raznorazne ribe

Nintendo Labo: VR Kit uključuje sveukupno čak deset različitih igara i iskustava u kojima ćemo koristiti različite Toy-Conove, a osim igre Ocean Camera, to su House Camera, Marble Run, Doodle, Bird, Bird Dash, Blaster, Kablasta, Hop Dodge i VR Plaza.

Također, čini se da će izrazito interesantan biti i Toy-Con Wind Pedal, koji će stvarati nalet vjetra kako bi simulirao osjećaj letenja, a Toy-Con Blaster služit će za ispaljivanje lasera u igri Blaster (u kojoj ćemo se boriti protiv invazije svemiraca) ili pak za ispaljivanje voća (kojim ćemo u igri Kablasta hraniti nilske konje).

Toy-Con Blaster jedna je od šest konfiguracija Toy-Cona, a koristit će nam za napucavanje aliena u igri Blaster ili za hranjenje nilskih konja u kompetitivnoj igri Kablasta za dva igrača

Ukoliko će vas zanimati kupnja, treba napomenuti kako će Nintendo Labo: VR Kit dolaziti u dva različita paketa. Paket zvan Nintendo Labo: VR Kit donosi kompletni set sa softverom i materijalima za igradnju svih šest Toy-Conova, a drugi paket imena Nintendo Labo: VR Kit – Starter Set + Blaster, osim softvera sadržavat će “samo” Toy Con VR naočale i Toy-Con Blaster.

Dakako, ukoliko se odlučite za Starter Set, naknadno ćete imati mogućnost kupiti i dva različita Expansion Seta (prvi sadrži dodatke Toy-Con Elephant i Toy-Con Camera, a drugi Toy-Con Wind Pedal i Toy-Con Bird).

Za kraj, napominjemo kako Nintendo Labo: VR Kit izlazi već 12. travnja 2019. ekskluzivno za Nintendo Switch, a kako sve gore navedeno izgleda u pokretu (uključujući i gameplay prikaz svih deset igara koje paket donosi), saznajte u novom detaljnom sedmominutnom videu koji je Nintendo objavio na svom službenom YouTube kanalu.