Deathloop, najnovija igra razvojnog tima Arkane Studios (Dishonored, Prey) stigla je na PC i PlayStation 5 prije točno mjesec dana, a iako je po mnogočemu gotovo pa savršena, na tržište je u rujnu stigla s određenim tehničkim teškoćama (kao i prethodne Arkaneove igre). Studio je promptno reagirao i krajem rujna izbacio prvi preliminarni patch koji je adresirao jedan od tada najvećih problema na PC-ju – trzanje kamere prouzrokovano mišem.

Danas je u igru napokon stigao i prvi veliki update koji teži 11.3GB na PC-ju, dok na PlayStationu 5 zauzima oko 5GB. Kao što je Arkane i obećao krajem rujna, update rješava više značajnih problema te donosi poboljšanja za čak nekoliko aspekata gameplay iskustva. Od glatkoće pokreta kamere, poboljšanja performansi, stabilnosti i unaprjeđenja ray tracing efekata, pa do nama osobno omraženog ponašanja glupavog AI-ja. NPC likovi tako od sad imaju poboljšane putanje kretanja i pametnije reakcije na igrača.

Kako ističu iz Arkane Studiosa u popratnoj vijesti o novom updateu, napokon je riješeno nekoliko različitih slučajeva pri kojima se igra rušila na PC-ju, dok je na PlayStationu 5, između ostalog, dodana i opcija kalibracije ekrana za HDR. Odlična je vijest da je na PC-ju dodana i podrška za Nvidia DLSS, kao i podrška za zvučnik PlayStation 5 kontrolera DualSense (ako ćete ga spojiti na PC, Juliannina radio javljanja čut ćete kroz zvučnik), a tu je i niz poboljšanja pri rukovanju bombama i oružjem, unaprijeđeni AI ključnih likova, poboljšani audio miks i slično.

Ako igrate Deathloop i naletjeli ste na neke od ovih problema, kompletnu listu ispravki grešaka obavezno pročitajte NA OVOME LINKU. Našu recenziju za Deathloop moći ćete čitati u idućem broju časopisa Reboot, a iako smo igru završili prije nekoliko tjedana, još uvijek je ne možemo ispustiti iz ruku, naročito s obzirom na odlični asinkroni multiplayer u kojemu kao antagonistica Julianna vršimo invazije na druge igrače koji igraju kampanju u ulozi protagonista Colta. Jeste li i vi zaigrali Deathloop i provjerili o čemu se radi o jednoj od najboljih igara godine?