Prvo su nam stigle teaser najave koje su nam prikazivale idilu Montane, a potom je Ubisoft izbacio i glavni artwork s najavom kako nas 26. svibnja – danas planiraju zadiviti s prvim trailerom za Far Cry 5. Najavni trailer otkrio nam prve, izuzetno zanimljive, elemente priče ali i pokazao tračak gameplaya i zapaljivu situaciju koja nas očekuje u Montani. No, možda je najbolje da sami pogledate o čemu se radi.

Osim ovog najavnog trailera, Ubisoft je također izbacio i kratke videe o nekim od saveznika igračevog lika. Svaki od njih ima jako dobar razlog zašto su se pobunili protiv kulta, the Project at Eden’s Gate, kojeg vodi fanatični vođa Joseph koji vjeruju kako će vlada uskoro pasti i kako dolazi do smaka svijeta te stoga ima dužnost zaštiti svoje sljedbenike. U vođenju kulta pomažu mu njegova dva brata Jacob i John i njihova polusestra Faith.

Prvo smo upoznali pastora Jeromea Jeffriesa kojem je dosta što kultisti napadaju njegovu crkvu i odvlače njegove župljane u kultističke vode. Pastor je stoga odlučio da umjesto pastira mora postati vuk i boriti se protiv pomahnitalih kultista.

Potom smo se pobliže upoznali s Mary May Fairgrave koja je osobno osjetila zlobu kultista nakon što su joj oni oteli brata i majku te ubili oca. Vlasnica je ugostiteljskog objekta koji umjesto piva i rakije poslužuje molotovljeve koktele.

Posljednji od stanovnika Hope Countyja i članova pokreta otpora je Nick Rye, pilot s trudnom ženom čiji su djed i otac bili vojni piloti i koji će učiniti sve što je u njegovoj moći da zaštiti sebe i svoje.

Potvrđeno je kako će protagonist u Far Cry 5 biti mladi zamjenik oblasnog šerifa Hope Countyja čiji dolazak ubrzava tihi puč koji je godinama provodio fanatični kult što rezultira nasilnim preuzimanjem vlasti. Uvučeni u nasilni sukob većih razmjera, morat ćemo skupa s pokretom otpora osloboditi Hope County i ljude koji tamo žive. Far Cry 5 imat će i kooperativnu komponentu za 2 igrača, a izlazi 28. veljače 2018 za PC, PS4, XOne i Project Scorpio.