Krajem siječnja ove godine nam je švedski razvojni tim Image & From najavio da planiraju proširiti svoj zanimljivi i šareni univerzum SteamWorld s još jednom drugačijom igrom. Punog imena SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech ovo nas iskustvo vodi na razne avanture s grupom interesantnih likova koji borbe rješavaju kartama. Igra je krajem prošlog mjeseca izašla ekskluzivno za Nintendovu popularnu konzolu, da bi nam danas tim objavio da ćemo je uskoro moći zaigrati i na računalima.

Za tu prigodu su nam pripremili video u kojem stoji da PC verzija za Steam izlazi za malo više od dva tjedna, točnije 31. svibnja. U objavi na službenim stranicama stoji kako trenutno nemaju planove za GOG ili Humble verzije igre koje stižu bez DRM zaštite, ali da su svjesni što to igračima znači. Osim Achievementa i digitalnih karata koje možete skupljati na Valveovom servisu, verzija će biti identična onoj za Switch, a zainteresirani će moći nabaviti i soundtrack.

SteamWorld Quest je pokupio prilično dobre ocjene, a s obzirom na prijašnje uratke ovog razvojnog tima vjerujemo da su opet odradili dobar posao. Ako ste umjetnički nastrojeni možete ovdje ostaviti sliku koju ste napravili vezanu uz igru kako biste možda osvojili besplatnu kopiju igre, a sve druge informacije o njoj možete proučiti na ovim stranicama.