Valve i Steam objavili su da kroz par dana dolazi potpuno novi i redizajnirani Steam Library, kao što su nam već najavili krajem ožujka. Ažuriranje stiže u beta verziji, pa i dalje postoji mogućnost da se pojave neki poznati ili nepoznati bugovi.

U objavi na službenoj web stranici, napisali su da dobar library (eng. library = biblioteka op.a.) ne smije biti zanemarena polica puna prašine već zabavno mjesto za istraživanje i brz pronalazak onoga što tražimo. Sukladno tome, početna stranica je prva stvar koja će nas dočekati prebacivanjem na library tab Steam aplikacije, a upravo će ona dobiti i najveći face-lifting. Stiže nam brz i jednostavan pristup svim ažuriranjima, nedavno odigranim igrama, aktivnostima naših prijatelja i cjelokupnoj kolekciji igara.

Redizajniran library prikazat će nam dostupna ažuriranja za sve igre povezane s našim korisničkim računom, uključujući popis evenata koji uskoro dolaze u igru, karakteristike ažuriranja te prednosti koje donosi.

Hej, pa ovo izgleda jednostavno i cool!

Osim toga, u Valveu znaju koliko je korisnicima bitna interakcija s prijateljima pa ćemo s desne strane početne stranice libraryja vidjeti popis njihovih nedavno odigranih igara, ali i onih u kojima se trenutno nalaze, odnosno je li riječ o naslovu kojeg i mi imamo u svojoj kolekciji. Samim time, očekuje nas i brže uskakanje u samu igru kako bi frendu ili frendici pomogli riješiti neki izazov.

Sigurni smo da vam se bar jednom dogodilo da je neka igra iz vaše kolekcije u određenom periodu održala event koji ste propustili jer niste dobili nikakvu obavijest. Čini se da je i tome došao kraj jer Steam s ovim ažuriranjem obećaje da nas neće bombardirati s notifikacijama, a svejedno ćemo biti informirani o eventima. Za kraj, developeri će imati pristup kreiranju samih evenata, kako bi samostalno i na što maštovitiji način obavijestili svoje igrače o budućim događajima koji stižu u igru.

Popis frendova koji je implementiran na početnu stranicu? Može!

Steam ovo ažuriranje zaprima 17. rujna, a unatoč činjenici da stiže u beta verziji, vjerujemo kako ga ne treba propustiti!