Nakon brojnih glasina o misterioznom razvoju dugoočekivanog remakea kultne igre Star Wars Knights of the Old Republic, dolazi službena potvrda da je igra “živa i zdrava”. Naime, CEO Saber Interactivea kojeg je Embracer ranije ove godine prodao za 247 milijuna dolara kazao je da je remake i dalje u aktivnom razvoju, a što je važnije, u njihovom vlasništvu.

Jasno je i očito da radimo na tome. Bilo je u medijima mnogo puta. Ono što ću reći je da je igra živa i zdrava, a mi smo posvećeni tome da nadmašimo očekivanja potrošača“, kazao je CEO Matthew Karch u intervjuu za IGN.

Remake je uistinu bio tema medija već nebrojeno puta, a glasine su sezale u obje krajnosti, od toga da je projekt zamrznut, potpuno ugašen, da mu je svaki trag izbrisan s interneta do toga da za igrom i dalje ima potražnje te da je ona i dalje u razvoju.

Dobre su to vijesti za sve fanove kultnog KOTOR-a čiji remake je najavljen 2021. godine i čiji turbulentan razvoj je iz Asphyra prebačen u Saber Interactive godinu dana kasnije.