Glasina o kojoj smo pisali sredinom mjeseca bila je istinita: u sklopu Star Wars Celebrationa izdavač Electronic Arts i razvojni studio Respawn Entertainment službeno su najavili nastavak Fallen Ordera koji se, kako su glasine i tvrdile, zove Star Wars Jedi: Survivor. Igra izlazi 2023. i to na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.

Premijerni trailer otkriva da će i u nastavku protagonist ponovno biti Cal Kestis i njegov droid BD-1, a radnja novog nastavka nastavlja se pet godina nakon prve igre. Cal će tako i dalje biti u bijegu od Carstva, a putem će upoznati niz novih interesantnih likova. Mi se nakon premijernog teaser trailera (ispod) samo pitamo tko je misteriozna osoba duge plave kose spojena na kisik u staklenoj komori u vodi i odnosi li se podnaslov nove igre “Survivor” na njega ili na Cala? 

Studio obećava da će nastavak ujedno i proširiti dinamičnu souls-like borbu iz prve igre na nove i inovativne načine, što znači da ćemo u Survivoru steći nove vještine i ojačati Calovu sponu sa Silom. Direktor igre ponovno će biti Stig Asmussen koji u službenom priopćenju i najavi ističe da je studio imao ideju za nastavak još prije nego je Fallen Order bio dovršen.

Za Jedi: Survivor, radimo u korak s Lucasfilm Gamesom kako bismo nadogradili naslijeđe Jedi: Fallen Ordera. Koristimo naprednu tehnologiju za stvaranje dinamičnije Jedi borbe i kinematografski storytelling kako bismo proširili Calovu priču dok on sazrijeva i preživljava u mračnim vremenima. Jedva čekamo da podijelimo više o igri sa svijetom kasnije ove godine“, objašnjava Asmussen.

Također, potvrđeno je da Star Wars Jedi: Survivor izlazi 2023. godine na PC i isključivo nove konzole PlayStation 5 i Xbox Series X|S, a odluku o zaobilasku starih konzola studio je donio kako bi pomoću snage novog hardverastvorili znatno dublje i detaljnije Star Wars iskustvo“. Nove informacije nakon najavnog teasera očekuju nas uskoro, a dotad još više o igri osim kroz službenu najavu na ovome linku možete pročitati i u velikom novom intervjuu s direktorom igre Stigom Asmussenom na ovome linku sa službene Star Wars stranice.