Spider-Man: Miles Morales, zasebna avantura koja se nadovezuje na hit akcijsku avanturu Marvel’s Spider-Man iz 2018., službeno je najavljena za PlayStation 5 i otkrivena na live eventu PS5: The Future of Gaming sredinom lipnja, a danas doznajemo da će na PS5 doći s opcionalnim “Performance” modom, koji će omogućiti da ju zaigramo u 4K rezoluciji i 60 sličica u sekundi.

Vijest je to koju je poznati razvojni studio Insomniac Games objavio putem svoga službenog twitter profila, ističući kako ćemo se na PlayStationu 5 kroz grad moći njihati na “paukovoj” mreži kao nikad dosad.

Naravno, “Performance mod” u današnjim igrama više nije novost te smo posljednjih nekoliko godina često u AAA igrama na konzolama PlayStation 4 Pro i Xbox One X mogli vidjeti dva različita moda koji direktno utječu na grafiku i sličice u sekundi, a to su vrlo često “Performance mod” i “Resolution mod”.

No, ono što je pomalo čudno u kontekstu ove objave i igre Spider-Man: Miles Morales je to što je “Performance mod” do sada obično značio fokus na glatku izvedbu uz zaključavanje na nižu rezoluciju, odnosno 1080p uz 60 sličica u sekundi, dok je “Resolution mod” (ili bilo koji drugi naziv, ovisno od igre do igre) značio 4K rezoluciju i zaključavanje na 30 sličica u sekundi.

Opcionalni performance mod u igri Spider-Man: Miles Morales, prema novom Insomniacovom tweetu, donosi i 4K i 60 sličica u sekundi, no i dalje ne znamo koja je onda druga ponuđena opcija (ili opcije, u množini, ukoliko će ih biti) te nam ostaje pričekati više detalja od Sonyja i studija Insomniac Games.

U prethodnim vijestima, Sony i PlayStation prije deset dana otkrili su kako će izgledati pakiranja fizičkih izdanja igara za PlayStation 5, a to su demonstrirali upravo preko kutije za igru Spider-Man: Miles Morales. Kako će to izgledati, pisali smo na ovome linku.