Izdavačka kuća THQ Nordic i razvojni tim Grimlore Games su započeli zatvoreno beta testiranje nadolazećeg RTS/RPG-a SpellForce 3.

Prema službenom priopćenju, developerima je cilj balansirati igrivost na temelju povratnih informacija igrača kako bi u konačnici prilikom izlaska igra ispala što bolja. SpellForce 3 nas vodi u fantazijski svijet Eo u kojem nam se pruža mogućnost izgradnje vlastitog heroja, te razvoj njegovih sposobnosti koje su nužne za savladavanje epske priče od kakvih tridesetak sati igrivosti.

Osim samog heroja, veliki dio igrivosti čine i ostale jedince koje ćemo kontrolirati u RTS sukobima na bojnim poljima, a za one koji vole multiplayer, u pripremi je nekolicina kooperativnih i kompetitivnih modova koji su tema beta testiranja.

Beta testiranje će se provoditi nekoliko idućih tjedana uz stalne nadogradnje svakih tjedan dana i uvođenje novih elemenata, a dodatne detalje o ovom naslovu potražite na službenom webu. U nastavku slijedi tutorial video uz prikaz konkretne igrivosti.