Jučer ste na našem portalu i ostatku interneta mogli pročitati najnoviju glasinu kako Sony ponovno, drugu godinu zaredom, planira preskočiti sajam E3. Od sada to više nije glasina, jer je o preskakanju sajma E3 2020 stigla službena potvrda iz Sonyja.

Vijest o tome dolazi s uglednog portala GamesIndustry.biz, za koji je glasnogovornik Sony Interactive Entertainmenta izjavio kako, unatoč velikom poštovanju prema organizaciji sajma, E3 2020 i njegova vizija ipak nisu nešto na što se žele fokusirati ove godine. No, iako na ovogodišnjem izdanju sajma E3 nećemo vidjeti ništa vezano uz nadolazeću konzolu PlayStation 5, glasnogovornik Sonyja uvjerava javnost kako će sudjelovati na stotinama drugih sličnih evenata širom svijeta.

Nakon detaljne evaluacije, Sony Interactive Entertainment odlučio je da neće sudjelovati na sajmu E3 2020“, počinje glasnogovornik Sonyja u izjavi za GI.biz te dodaje: “Nastavit ćemo graditi našu strategiju globalnih evenata u 2020. godini i sudjelovati na stotinama drugih potrošačkih evenata širom svijeta. Imamo fantastičan lineup igara koje dolaze na PlayStation 4, a s nadolazećim izlaskom konzole PlayStation 5, iskreno se radujemo ovoj godini slavlja s našim fanovima“.

Eto, Sony je rekao svoje: ništa od PlayStationa 5 na sajmu E3 2020. Ovime su još jednom potvrdili da Sony i Microsoft idu sasvim drukčijim putevima kad se radi o promociji nadolazećih konzola nove generacije. Naime, jutros je stigla vijest da će PlayStationov najveći suparnik – novi Xbox itekako biti prisutan na sajmu E3 2020 (o tome smo detaljnije pisali na ovome linku), a tu je i nedavno objavljena činjenica da će, za razliku od novog Xboxa, PlayStation 5 odmah po izlasku imati nekoliko ekskluziva.