Šuškalo se ovih dana kako SIE priprema novu akviziciju, da želi proširiti poveću listu PlayStation studija s nekim novim i velikim nezavisnim studijem. Kolege iz GamesIndustryja sada prenose i službenu potvrdu kako se radi o studiju Bungie, idejnom tvorcu Haloa te serijala Destiny (u trenutku dok ovo pišemo, njihov site je nedostupan od silnog opterećenja servera).

Pete Parsons, izvršni direktor i predsjednik Bungiea, potvrdio je kako će Bungie nastaviti raditi multiplatformske igreNastavit ćemo neovisno razvijati i izdavati naše igre te voditi jednu, ujedinjenu Bungie zajednicu. Naše igre će i dalje biti tamo [na igraćim platformama] gdje je naša zajednica, gdje god ih žele igrati. Ono što će se najprije dogoditi po ovom sporazumu, kaže Parsons, je ubrzano zapošljavanje novih talenata u studiju kako bi nastavili razvijati njihovu ambicioznu viziju budućih igara iz Bungieja.

Hermen Hulst, voditelj PlayStation Studiosa, rekao je o sporazumu: Apsolutno sam oduševljen što mogu poželjeti dobrodošlicu Bungieju u PlayStation obitelj! Bungie stvara igre izvanredne tehnologije koje su iznimno zabavne za igranje, a znam da će svi u PlayStation Studiosu biti uzbuđeni zbog onoga što možemo podijeliti i naučiti zajedno.

Inače, iznos od 3,6 milijardi dolara je upravo u rangu kojeg Sony Interactive Entertainment može pratiti, a da cijeli posao ne bude u kategoriji potpuno rizičnih. Doduše, ranije spomenuta glasina kaže kako Sony planira kupovinu više studija, pa je moguće da ćemo uskoro saznati nove, tektonske vijesti. Jer, u mjesecu u kojem saznamo da Microsoft kupuje cijeli Activision Blizzard, pa sada da Sony kupuje idejnog tvorca serijala Halo, koji je dugo vremena bio zaštitni znak konzole Xbox, više ništa nije čudno.

Više o Sonyjevoj akviziciji Bungieja možete pročitati i na PlayStation Blogu.