Sony je odustao od kontroverzne odluke o gašenju PlayStation Storea na svojim starijim konzolama, o čemu smo pisali krajem ožujka. Po tom se pitanju na PlayStation Blogu oglasio i Sonyjev šef Jim Ryan.

Sony je prije skoro dva mjeseca najavio da će 2. srpnja ugasiti svoje servere za PlayStation 3 i PSP naslove (sa serverima za Vitu koji bi se ugasili 27. kolovoza), čime bi direktno onemogućili kupovinu novog sadržaja vlasnicima te konzole, ali i dodatno pogoršali ionako lošu situaciju sa nekim starijim naslovima za konzole PlayStation i PlayStation 2, koji su još uvijek igrivi jedino na tim konzolama i PlayStationu 3 (uz neke od tih naslova koji se s PlayStation Storea mogu preuzeti za Vitu).

Vlasnici PlayStationa 3 i Vite i dalje će moći kupovati igre i dodatke na PlayStation Storeu, a Sony si je ovime kupio dodatno vrijeme i za istražiti jučerašnji problem s CMOS baterijom na konzolama PlayStation 4 i 5. Podsjećamo, ukoliko bi Sony jednoga dana u dalekoj budućnosti slijedio svoju odluku o gašenju Storea na tim konzolama, a s vremenom u potpunosti ugasio sve servere, igrači bi ostali bez mogućnosti pokretanja svojih fizičkih i digitalnih igara.

Nažalost, jedino su vlasnici PlayStation Portablea (PSP-a) izvukli deblji kraj. Njihovi se serveri gase po planu – 2. srpnja ove godine