Najava prve zatvorene bete prekinut će šutnju i zapjevati u drugom tonu – onom igrivom, ako se odlučite prijaviti. Naime studio Chimera Entertainment najavljuje kako će njihova strategija s pričom bogatom likovima i zapletima za nekoliko dana biti premijerno igriva svima koji se prijave na ovaj link. Beta počinje 14. kolovoza, a po prijavi, zainteresirani će dobiti pristup tajnom kanalu na Discordu otvorenim za potrebe beta testa. 

Za ovu zatvorenu beta verziju želimo da igrači uživaju u našoj igri u gotovo potpunom stanju i jako smo uzbuđeni što će ljudi konačno dobiti Songs of Silence na gamescomu (op. u. osim kroz betu, igra će biti prezentirana i na sajmu gamescom koji se održava od 23. do 27. kolovoza u Kölnu),” rekao je Alex Kehr, direktor igre Songs of Silence u Chimeri. Ent. te dodao: “Sjajno je vratiti se razvoju strategija na PC platformi, odakle Chimera vuče korijene. Songs of Silence savršen je projekt za taj naš “povratak kući”. Sa svojim nevjerojatnim vizualnim stilom, dubokom strategijom i zadivljujućom pričom, mislimo da će se posjetiteljima (sajma gamescom) doista svidjeti!

Uz kampanju za jednog igrača i kompetitivne modove za više igrača, Songs of Silence bi, po riječima autora, trebala biti jedinstvena mješavina naizmjeničnog upravljanja kraljevstvom, istraživanja i razvoja heroja, u kontrastu s kratkim i intenzivnim bitkama u stvarnom vremenu. U zatvorenoj beti bit će dostupna tri bioma – The Light Side, The Dark World i The Silence – svaki s jedinstvenim krajolikom, frakcijama, vojskama i izazovima. 

Inače, soundtrack igre radi legendarni skladatelj Hitoshi Sakimoto, najpoznatiji po glazbi za Final Fantasy Tactics, Final Fantasy 12 i Valkyria Chronicles. Zgodno, definitivno!