Sony i razvojni tim Santa Monica Studio danas su potvrdili da PlayStation hit God of War iz 2018. godine doista dolazi na PC i to u siječnju 2022. godine.

Glasine da će jedna od najuspješnijih PlayStation ekskluziva doći i na PC kolaju internetom već dugo, gotovo pa otkad je Sony i krenuo s portanjem PlayStation igara na PC. Dosad su svjetlo dana na računalima ugledali hitovi kao što su Horizon Zero Dawn i Days Gone, a posljednja velika najava bila je ona da na PC dolazi i Uncharted: Legacy of Thieves Collection koji sadrži Uncharted 4 i spinoff Uncharted: The Lost Legacy.

Današnja najava za God of War dolazi putem službenog PlayStation bloga u kojemu Sony Santa Monica Studio ističe kako će PC izdanje iskoristiti snagu hardvera i donijeti jedinstveno iskustvo igre s najboljim vizualima dosad, u pravoj 4K rezoluciji i uz otključani framerate. Bit će tu i niz značajki i grafičkih postavki, ali i dodataka kao što su refleksije, ambient occlusion, integracija tehnologije Nvidia DLSS te podrška za ultra-wide monitore.

Naravno, igru ćemo na PC-ju moći igrati mišem i tipkovnicom, no podržavat će i kontrolere DualShock 4 i novi DualSense, a u paketu dolaze i digitalni dodaci – setovi oklopa i skinovi za Kratosa i Atreusa. God of War na PC dolazi 14. siječnja 2022. putem Steama i Epic Games Storea.