Shadow of the Tomb Raider – treći i posljednji nastavak rebootane trilogije o Lari Croft na tržište je stigao tek prije pet tjedana, a sada je već na popustu putem platforme Steam. Mnoge fanove koji su igru prednaručili ili ju prilikom izlaska kupili po punoj cijeni to je poprilično razljutilo.

Rezultat ove ljutnje brojnih fanova, koji su za igru u zadnjih pet tjedana platili punu cijenu, je taj da su mnogi od njih u posljednjih tjedan dana, otkako je krenuo popust, igri dali negativnu ocjenu na Steamu. Time je ukupna “ocjena” igre Shadow of the Tomb Raider na Steamu srušena s “Mostly Positive” na “Mixed“.

Naravno, valja napomenuti kako je igra imala određenu količinu negativnih komentara na Steamu i prije popusta, ali ipak su pozitivni komentari prevladavali, zbog čega je dosad ukupna ocjena i bila uglavnom pozitivna. Ovaj veliki priljev negativnih komentara točno korelira s početkom popusta.

To je istaknuto i na samoj Steam stranici igre, gdje je sada vidljiva tablica koja prikazuje neobično veliku količinu negativnih komentara u periodu od 16. do 18. listopada – periodu kada je krenuo popust.

Negativni komentari koji se mogu naći na Steam stranici igre od toga perioda do danas većinom se ne dotiču kvalitete same igre, već navode upravo nezadovoljstvo popustom kao razlog negativne ocjene, spominjući da se osjećaju “opljačkano” jer su igru kupili po punoj cijeni prilikom izlaska ili prednaručili ili ju kupili tek nedavno.

Slagali se s ovim komentarima igrača ili ne, svi znamo da su popusti na igre, pogotovo na Steamu, izrazito česta stvar, iako većinom ne dolaze u tako kratkom periodu od izlaska, kao što je slučaj sa Shadow of the Tomb Raider.

Kako god bilo, ukoliko ste jedan od onih koji još nisu kupili igru i čekali su popust, sada je vrijeme da ju nabavite s 34% popusta, što će vas izaći 39,59 eura. No, ukoliko želite iskoristiti popust – požurite, jer traje još samo šest sati od trenutka pisanja ovoga teksta.

Ukoliko ste vi jedan od onih koji su igru kupili po punoj cijeni, recite nam u komentarima – smeta li vas što je igra ovako brzo na popustu i osjećate li se i vi opljačkano ili ste već navikli da igre iznenada dobivaju popuste? Smatrate li da Shadow of the Tomb Raider zbog toga zaslužuje negativne ocjene?