Poljski razvojni studio Far From Home kojeg čine veterani industrije prethodno poznati po radu na igrama kao što su Dying Light, Dying Light 2, Dead Island, The Medium, Chernobylite i Divinity – danas je premijerno najavio svoju prvu igru – SF survival s tematikom ekološke katastrofe pod nazivom Forever Skies.

Igra je u razvoju više od dvije godine a prvotno je najavljena pod kodnim imenom Project Oxygen. Danas smo saznali njezino novo ime – Forever Skies, a studio je usporedno s time prikazao i igrin premijerni teaser trailer koji nam donosi prvi pogled na gameplay i ono što nas očekuje u ovoj SF akcijskoj survival igri koju ćemo igrati iz prvog lica.

Radnja se odvija na uništenoj i napuštenoj planeti Zemlji nakon velike ekološke katastrofe, a igrači će preuzimati ulogu usamljenog znanstvenika koji se vratio na svoj rodni planet dugo godina nakon što je globalna ekološka katastrofa učinila planet nenastanjivim za ljude.

U maniri klasičnih survival igara, naš zadatak bit će istraživati okoline, graditi baze, boriti se te proširivati i skupljati tehnologiju kako bismo unaprijedili znanstvena istraživanja u virologiji u potrazi za lijekom koji će spasiti čovječanstvo. Pritom ćemo pronalaziti načine za dobivanje hrane i resursa i istraživati ruševine iznad i ispod debelog, otrovnog sloja prašine koji pokriva površinu Zemlje.

No nećemo sve to raditi samo pješke, jer ćemo u igri upravljati i velikim zračnim brodom koji će ujedno biti naše prijevozno sredstvo, baza i sklonište te laboratorij i radionica za istraživanje misterioznih materijala i craftanje alata za preživljavanje. Odlična je vijest i što ćemo ju moći igrati samostalno, ali i kooperativno s drugim online igračima.

Forever Skies stiže prvotno na PC (Steam) tijekom 2022. godine i to u sklopu programa Early Access u kojem će u početku podržavati samo singleplayer mod, dok će kooperativni mod biti dodan naknadno. Povodom kompletnog izlaska igre (čiji okvirni datum još nije poznat) Forever Skies će doći i na konzole PlayStation 5 i Xbox Series X|S na kojima će uključivati sav sadržaj koji će u PC izdanje doći tijekom Early Access faze.

Ukoliko vam sve ovo zvuči kul, igru već sada možete dodati na svoju wishlistu putem Steama.