Domaći razvojni studio Croteam i izdavač Devolver Digital pomaknuli su datum izlaska pucačine Serious Sam 4 za dvadesetak dana. Prvotno najavljen za kolovoz ove godine, ovaj će prequel čitavog legendarnog serijala svjetlo dana ugledati 24. rujna.

Glavnu riječ igre ponovno vodi Sam “Serious” Stone koji će pokušati spasiti čovječanstvo i obraniti ga od napada glavnog antagonista – Mentala. Studio obećava klasičnu, ali obnovljenu formulu igre te nevjerojatan broj poznatih neprijatelja poput Headless Kamikaze, Beheadead Rocketeera, Kleera i ostalih, ali i novih kao što su Processed, Belcher i Zealot.

Kao i u prijašnjim nastavcima ovog popularnog serijala očekuje nas i hrpa klasičnog te potpuno novog ubojitog oružja, a kako bi sve bilo još zanimljivije, igra podržava i kooperativno online igranje do 4 igrača prepuno uzbudljivih primarnih misija i side questova.

Prednarudžbe su dostupne putem Steama, a svi igrači koji naprave prednarudžbu vratit će se u dobre stare dane Ozbiljnog Sama uz ekskluzivni Tommy Gun in-game skin

Serious Sam 4 izlazi 24. rujna na PC-ju i Google Stadiji.