Kao što danas ranije pisali, poznati hrvatski razvojni studio Croteam upravo je objavio novi trailer za svoju nadolazeću hit pucačinu Serious Sam 4, a kroz trailer smo napokon saznali da igra za PC i platformu Google Stadia na tržište stiže već ovoga kolovoza.

Sami trailer kratkoga je trajanja, ali uz tih 50 sekundi nabrijane akcije, razvojni studio Croteam i izdavač Devolver Digital putem novo otvorene Steam stranice igre daju nam do znanja da novi očekivani nastavak Ozbiljnog Sama donosi ozbiljnu borbu, ozbiljne neprijatelje, ozbiljna oružja i nadasve ozbiljnu glazbu.

Saznajemo i da će Serious Sam 4 zapravo biti prequel čitavom serijalu, a visoko-oktansku akciju i kaos podići će na neviđene razine. Tako ćemo se boriti s nikad većim brojem neprijatelja, mnogi od kojih se vraćaju iz prethodnih nastavaka, kao što su Headless Kamikaze, Beheaded Rocketeer, Kleer, Scrapjack, Werebull i Khnum, ali bit će tu i čitav niz novih neprijatelja, kao i hrpa starog i novog oružja.

Serious Sam 4 bit će singleplayer igra, no kampanja će se moći igrati i kooperativno te će online co-op mod podržavati do četiri igrača. Osim kampanje, putem online co-opa moći će se igrati i zasebni sidequestovi i raznorazni izazovi s mogućnošću modificiranja težine. No, najveća novost je takozvani Legion System – mod posebno napravljen za Serious Sam 4. U njemu ćemo se suočavati doslovno sa stotinama tisuća neprijatelja.

Serious Sam 4 izlazi u kolovozu za PC te za platformu Google Stadia, a već sada igru možete putem Steama dodati na svoju wishlistu ili ju, pak, prednaručiti po cijeni od 34 eura, a za prednaručivanje dostupno je i specijalno izdanje zvano Serious Sam 4 Deluxe Edition, koje uz samu igru po cijeni od 42 eura sadrži i dodatni digitalni sadržaj: ekskluzivni skin za oružje Classic Tommy Gun, originalni soundtrack iz igre (kojega je skladao i miksao poznati domaći Croteamov skladatelj Damjan Mravunac) te, na kraju, digitalni art book koji sadrži concept artove, rendere modela i ekskluzivni digitalni poster.