Sekiro: Shadows Die TwiceFromSoftwareov nadolazeći i nevjerojatno iščekivani Souls-like pothvat koji će potpuno promijeniti recepturu žanra i testirati naše vještine – ovoga petka napokon izlazi na tržište, a danas smo, nekoliko dana uoči izlaska, dobili potpuno novi i iznimno koristan gameplay trailer.

Za početak, trailer nas još jednom podsjeća na samu radnju igre koja je, po prvi puta u jednoj FromSoftwareovoj Souls-like igri, smještena u stvarnu povijest jedne čitave nacije i zemlje. Radnja se odvija u alternativnoj viziji Japana na samom kraju perioda Sengoku, potkraj 16. stoljeća – razdoblju konstantnih sukoba i krvoprolića.

Naš protagonist, poznat kao The Wolf (ili The White Wolf ili Sekiro – jednoruki vuk) odrastao je kao siroče, treniran da bude nemilosrdni shinobi ratnik. On će dobiti zadatak štititi svog novog mladog gospodara – nasljednika misteriozne loze vladara koji postane meta klana Ashina. Naravno, kao što je već poznato, Sekiro u borbi izgubi ruku te od misterioznog kipara dobije novu protetičku i tu kreće naša priča.

Kako i stoji u naslovu teksta, ovaj novi trailer veliki fokus stavlja na presjek svih gameplay komponenti i mehanika kojima se Sekiro ističe od ostalih Souls-like igara, a te komponente podijeljene su na nekoliko segmenata: detalje o protetičkoj ruci, borbu i stealth te jedinstveni novi sustav progresije i nadogradnje novih vještina i alata, koji će također biti znatno drugačiji od Dark Soulsa i Bloodbornea.

Kako u tekstu ne bismo ispričali čitavi trailer, predlažemo da ga pogledate u nastavku i podsjetite se zašto jedva čekamo da igra izađe na tržište.

Sekiro: Shadows Die Twice izlazi 22. ožujka (ovaj petak) za PC, PlayStation 4 i Xbox One.