Nakon što je Sonyjev razvojni tim SIE Santa Monica Studio prošloga tjedna očekivani nastavak God of War: Ragnarok službeno odgodio na 2022. godinu, neki od razočaranih “fanova” pobunili su se i počeli studiju i njegovim zaposlenicima slati prijetnje smrću. Situacija je dodatno eskalirala i zbog činjenice što su Sony i Santa Monica potvrdili da igra neće biti ekskluziva za PlayStation 5 te se mnogi boje da će zbog PlayStationa 4 jednostavno biti slabije kvalitete.

Mnogi su u svemu tome direktno napali nekadašnju gaming novinarku, streamericu, a od nedavno i zaposlenicu studija Santa Monica, Alanu Pearce, te su joj slali neprimjerene poruke i optuživali da je, na neku bizarnu foru, ona kriva za kašnjenje igre. O tome se putem twittera oglasio Cory Barlog, direktor igre God of War, žustro ističući da je za sve pritužbe odgovoran isključivo on, od odgode igre, dolaska na PS4 usporedno s PlayStationom 5 i za sve ostalo što se igri i studiju ovih dana prigovara.

Cjelokupnu situaciju primijetio je i komentirao Sonyjev suparnički tabor, koji je razborito zauzeo Barlogovu stranu. Tako se putem twittera na iznad podijeljene komentare direktora God of Wara oglasio i sami Phil Spencer, šef Xboxa. Spencer je u tweetu nahvalio Coryja Barloga i čestitao mu na preuzimanju odgovornosti za svoju kompaniju i zaposlenike. 

Ovako izgleda rukovodstvo. Svaka čast“, istaknuo je šef Xboxa, na što mu se Barlog direktno zahvalio. Kao što prigodno ističe i portal Pure Xbox, iako God of War nikada neće doći na Xbox, odlično je vidjeti kako se dvije kompanije, inače često promatrane kao suparničke, međusobno podržavaju u borbi protiv toksičnosti određenih članova gaming zajednice, stavljajući naglasak na osiguravanje sigurnog mjesta za rad zaposlenika u industriji.