Hrvatska survival igra SCUM razvojnog studija Gamepires i izdavača Devolver Digital postigla je istinski nevjerojatan uspjeh, prešavši broj od čak milijun primjeraka u manje od mjesec dana (točnije tri tjedna). Ovo je potencijalno najveći uspjeh hrvatske gaming industrije.

Stupili smo u kontakt s Tenom Žigmundovac, direktoricom marketinga u Gamepiresu i pitali smo ju kako ekipa doživljava uspjeh igre i kakva je atmosfera u studiju.

”U studiju je samo radno i nema baš previše vremena za slavlje, pogotovo sad nakon milijuntog prodanog primjerka jer nam je sad još veći pritisak da napravimo najbolju igru koju možemo i da se to dogodi u nekakvom normalnom roku…Baš je pozitivni kaos – svi su zatrpani poslom, inboxi su nam puni novinara, a uskoro selimo i u novi ured, ali smo toliko zadovoljni razvojem situacije da nema ni umora ni prigovaranja.

Kako bi se zahvalili igračima na i proslavili ovaj monumentalan uspjeh, ekipa iz Gamepiresa izbacit će zlatni Desert Eagle .50, a igrači koji se dosad još nisu uopće ulogirali imaju do 25. rujna da preuzmu svoju nagradu. Vlasnici Support Packatakođer mogu očekivati i tzv. Nice Watch kao modni dodatak za kojeg Devolver Digital obećava kako će u budućnosti imati još zanimljivih funkcionalnosti. U nastavku možete pogledati službeni tweet u kojem se nalaze slike navedenih predmeta.

Na pitanje što nas još očekuje u SCUMu u budućnosti Žigmundovac odgovara kratko i koncizno.

”Radi se punom parom, po sto stvari paralelno. Dodajemo novi sadržaj, peglamo stari, patchevi idu van skoro svaki dan.”

Za one koji još nisu upoznati, SCUM je ekstremna survival igra u kojem igrači upravljaju zatvorskim bjeguncima i moraju paziti na zdravlje, sitost, formu i brojne ostale statistike kako bi preživjeli, ali i na neprijateljske igrače.

Cijela ekipa Reboota čestita Gamepiresu na izvanrednim prodajnim brojkama te im želimo da te brojke budu još veće!

Trailer za SCUM pogledajte u nastavku: