Domaći razvojni studio Gamepires krajem prošloga tjedna je najavio da legendarni holivudski glumac Danny Trejo (najpoznatiji kao Machete) u sklopu novog nadolazećeg DLC dodatka postaje igrivi lik u njihovoj popularnoj zatvorskoj online multiplayer survival open-world igri SCUM.

Rezultat je to suradnje Gamepiresa s kompanijom Epik – vodećom globalnom agencijom za licenciranje, adaptaciju i spajanje velikih brendova s AAA videoigrama. “Predstavljanje Dannyja Treja kao igrivog lika savršen je dodatak SCUMu i jedinstvenom iskustvu koje pružamo igračima diljem svijeta”, rekao je u službenoj najavi Tomislav Pongrac, suosnivač i kreativni direktor Gamepiresa te dodao: “Epik je nevjerojatan partner, otvarajući vrata novim prilikama koje bi inače bile nedostižne. Uvjereni smo da će novi DLC biti miljenik fanova i pomoći nam da dodatno redefiniramo žanr survival s novim i jedinstvenim iskustvima koja će igrači voljeti”.

Čitavu stvar komentirao je i sami glumac Danny Trejo, ne skrivajući oduševljenje kako Gamepiresom, tako i kompanijom Epik te mogućnošću da se pojavi kao igrivi lik u igri. “Imao sam sreću raditi na nekim nevjerojatnim projektima tijekom svoje karijere, ali vidjeti sebe u ludoj igri kao što je SCUM mora biti jedan od vrhunaca”, rekao je šašavi Trejo te dodao: “Rad s Epikom i Gamepiresom bila je sjajna suradnja. Ovo partnerstvo prilika je za interakciju s obožavateljima na drugoj razini”.

Osim što će biti igrivi lik kojemu sami glumac Danny Trejo posuđuje i stas i glas, kao DLC dodatak u igru SCUM dolazi uz niz različitih opcija, dodataka i mogućnosti za kozmetičke prilagodbe. Tako ćemo na raspolaganju imati i brojne predmete za skupljanje, njegovu različitu odjeću i skinove, zatim oružja, razna ponašanja i specifične jedinstvene emoteove. Sve to, uključujući i Trejov izgled u igri, ističu iz Gamepiresa, bit će direktno inspirirano jedinstvenim ulogama i likovima kojima se Danny Trejo i proslavio u Holywoodu tijekom devedesetih nadalje (poput Rodriguezovih filmova “Desperado” i “Od sumraka do zore” za koji je scenarij pisao Quentin Tarantino).

Gamepires je s igrom SCUM reinterpretirao žanr survival i nitko bolje ne odražava taj izgled, osjećaj i uzbuđenje igre kao što to čini legendarni Danny Trejo. Uvjereni smo da će SCUM igrači i fanovi Trejoa uživati u ovoj jedinstvenoj suradnji koliko i mi”, zaključio je Victor David, izvršni direktor kompanije Epik.