Akcijski RPG Scarlet Nexus za dva mjeseca slavi godinu dana od izlaska na tržište, a ususret tome Bandai Namco je otkrio da je igru do danas zaigralo više od dva milijuna igrača.

Vijest o tome stiže putem twitter profila igre na kojem se Bandai Namco zahvaljuje fanovima, no pritom je interesantno dodati da se broj prodanih primjeraka i broj igrača razlikuju za duplo. Naime, igra je u fizičkom i digitalnom obliku do danas prodana u nešto više od milijun primjeraka, a evo zašto je to tako. Originalno je izašla 25. lipnja za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S, ali je potom tri mjeseca kasnije, odnosno 30. rujna iznenada stigla i na pretplatnički servis Xbox Game Pass.

Nastavno na nove informacije o prodaji i ukupnom broju igrača koji su je zaigrali, to znači da je Scarlet Nexus putem Game Passa za PC i Xbox zapravo zaigralo dodatnih milijun igrača. Rijedak je ovo primjer da imamo direktnu usporedbu ukupne brojke prodanih primjeraka na svim platformama zajedno u odnosu na broj igrača koje je igra privukla putem pretplatničkog servisa Game Pass.

Osim pohvale o brojci igrača koje je igra privukla, Bandai Namco je također najavio da je od sada dostupan i besplatni novi “Story Demo” za Scarlet Nexus koji je stigao na PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5 te Xbox One i Xbox Series X|S, a igrače će provesti kroz početak priče. U demou je moguće igrati s oba igriva lika, a napredak i spremljene pozicije mogu se prenijeti u kompletnu igru ukoliko je nakon demoa odlučite kupiti.