Ovoga tjedna krenula su šuškanja da bi S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl mogao biti odgođen, a sad saznajemo da su glasine bile istinite, jer upravo je stigla službena potvrda da umjesto travnja igra izlazi tek u prosincu 2022. godine.

Vijest je objavio razvojni studio GSC Game World putem twittera, ističući da će im dodatnih sedam mjeseci razvoja izrazito dobro doći kako bi ispunili viziju i postigli željeno stanje igre. “S.T.A.L.K.E.R. 2 je najveći projekt u povijesti GSC-a i zahtijeva temeljito testiranje i poliranje“, poručuju developeri.

Novi službeni datum kada S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl izlazi na tržište je 8. prosinca 2022. (podsjećamo, bit će to ekskluzivno za PC i Xbox Series X|S te na pretplati Game Pass). Razvojni studio obećava da će zato godina pred nama biti uzbudljiva jer nas očekuje još informacija, updateova i prikaza igre, što je zapravo super jer smo zasad vidjeli jako malo materijala, pa ova odgoda nekako ima i smisla.

Uvjereni smo da bi razvoj trebao trajati koliko god je potrebno, posebice u slučaju ovakvog projekta“, kažu u tweetu iz GSC Game Worlda, potičući u nama sumnju da bi igra mogla biti odgođena još koji put tijekom godine. Sjetili smo se i Cyberpunka 2077 za koji je CDPR jednom davno tvrdio da će “izaći kad bude spreman”. Ne znamo samo tko je bio više nespremniji – mi, CDPR ili Cyberpunk.

Nadamo se zato da isto ili slično neće biti i sa S.T.A.L.K.E.R.-om 2. Zato – polako. Dok čekamo nove konkretnije vijesti, podsjetimo se na odlični gameplay prikaz koji smo vidjeli prošlog ljeta na Xboxovoj press konferenciji.