Nezavisni razvojni tim pod nazivom Pixelmad Studios ne bježi od činjenice da je njihova igra Soulborn direktno inspirirana dvama igrama, a to su Zelda i The Witcher. Radi se o predivnoj open world RPG avanturi baziranoj na nordijskoj mitologiji, koja na tržište izlazi krajem 2021. godine, a danas je dobila novi gameplay trailer i najavu zatvorene alphe.

Igrači će u ovoj narativnoj RPG avanuri istraživati, boriti se i razvijati svog protagonista imena Brynjar Townshield, koji raspolaže ni manje ni više nego najjačim oružjem u nordijskoj mitologiji – Thorovim čekićem Mjolnir. Kako bi stvari bile interesantne, Mjolnir će se tijekom igre transformirati u različita oružja i čudovišta koja će nam pomagati u borbi.

Također, u Soulbornu nas očekuje niz tamnica i rješavanja prostornih zagonetki, golemi otvoreni svijet i mapa te raznorazna područja svijeta koja ćemo morati detaljno istražiti. Zatvorena alpha kreće 16. travnja, a za nju se možete prijaviti putem ovoga linka. Studio ističe kako će u alphi biti dostupne dvije tamnice i samo maleni dio golemog otvorenog svijeta koji nas očekuje u cijeloj igri te će postupno dodavati još sadržaja u narednim alpha testiranjima koja slijede kasnije.

Soulborn, ponavljamo, izlazi tek krajem 2021. godine i to za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X, a detaljni gameplay trailer i najavu zatvorene alphe pogledajte u nastavku.