Daedalic Entertainment mnogima će biti najpoznatiji po serijalu Deponia – point&click avanturi koja broji preko nekoliko hvaljenih i uspješnih nastavaka, no mnogi znaju da Daedalic obnaša i ulogu izdavača za druge, još manje indie studije. Tako je i slučaj sa studijom Unfrozen, čiji roguelike RPG Iratus: Lord of the Dead pod Daedalicom danas stiže na tržište u sklopu programa Early Access.

Od Iratusa možete očekivati mračno fantasy okruženje i taktičku borbu na poteze te ekstenzivne i duboke RPG elemente, no za razliku od brojnih drugih roguelike fantasy RPG-ova, Iratus radi nešto posebno. Naime, umjesto da preuzmemo ulogu klasičnog heroja, ovoga puta igramo kao nedavno oživljeni necromancer na krvavoj misiji osvete protiv onih koji su nas zatočili. Cilj će postati dosegnuti površinu i uništiti smrtna kraljevstva ljudi. Kako to izgleda u pokretu, saznajte u release traileru koji nam prikazuje gameplay.

Dakle, u Iratusu ćemo kontrolirati velike vojske smrti, a na raspolaganju će nam biti kosturi, zombiji, mumije, vampiri i kojekakva druga čudovišta i nemrtvi ratnici. Očekuje nas 16 različitih vrsta sluga, odnosno miniona kojima ćemo upravljati, napredni sustav borbe koji se izrazito oslanja na taktiku i strategiju, gotovo sto različitih sposobnosti, četiri različite grane talenata (Alchemy, Magic, Wrath i Destruction), nemilosrdne roguelike mehanike (minioni koji umru, ostaju mrtvi zauvijek) te, naravno, 2D grafika i mračna atmosfera dark fantasy univerzuma.

Iratus: Lord of the Dead, kako smo rekli, izlazi danas na PC (u trenutku pisanja ovoga teksta – za sat vremena, odnosno u 18h) i to putem Steama kroz Early Access. Igru, stoga, možete naći na ovome Steam linku i zaigrati ili dodati na wishlistu te isto tako pratiti daljnji razvoj kroz fazu Early Accessa.