Znamo, i vama i nama već je dosta glasina i novosti vezanih uz GTA, no ova vijest ne tiče se GTA V niti napornih glasina o GTA VI. Ne, Rockstar je danas napokon službeno potvrdio višemjesečnu glasinu o kojoj smo pisali u kolovozu te su najavili Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition koji izlazi ove godine.

Radi se, naravno, o paketu koji će sadržavati tri igre: GTA III, GTA: Vice City i GTA: San Andreas koji će biti izbačeni u jednom remasteriranom paketu. Točan datum izlaska remasterirane trilogije nije poznat, ali Rockstar kaže da će to biti vrlo brzo. Paket donosi hrpu nadogradnji za sve tri igre, uključujući grafička poboljšanja i moderne gameplay značajke, zadržavajući i dalje onaj klasični izgled i osjećaj originalnih igara.

Razlog zašto su vijest objavili baš sada je vrlo značajan za Rockstar, jer kasnije ovoga mjeseca GTA III slavi 20 godina od izlaska, pa je ovo, kažu, bila idealna prilika za najaviti remasteriranu trilogiju koja će ujedno proslaviti i treći nastavak koji je serijal preobrazio u 3D third person okruženje i lansirao GTA u status legende.

Iako još nemamo točan datum izlaska, poznato je da Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition ove godine dolazi na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S te Nintendo Switch, a tijekom prve polovice 2022. godine stići će i na mobilne iOS i Android uređaje.