Ekipa iz Psyonixa potvrdila je da je njihovu ludo zabavnu kombinaciju racing igre i nogometa Rocket League dosad zaigralo više od 14 milijuna igrača. Brojka uključuje igrače sa svih platformi (PC, PS4, XOne), a osim onih koji su je kupili uključuje igrače koji su je zaigrali besplatno u sklopu Sonyjeve promocije PS Plus.

Usprkos tome, uspjeh ove igre doista je impresivan, posebno ako u obzir uzmemo činjenicu da Psyonix iza sebe nema podršku velikih izdavača, da je igru izdao sam te da je samo za distribuciju pomoć potražio od relativno male izdavačke kuće 505 Games.

Kako bi obilježio ovaj izniman uspjeh, Psyonix je potvrdio da će svi zainteresirani igrači na PC-ju ovog vikenda imati prilike besplatno uživati u svemu što Rocket League nudi. Ako igru još uvijek niste zaigrali možete to učiniti putem Steama u sklopu „besplatnog vikenda“. Ako procijenite da igra vrijedi vašeg novca, do 25. travnja moći ćete je kupiti uz 40% popusta.

Besplatni vikend Psyonix će iskoristiti i kako bi zagrijao igrače za skorašnji dolazak besplatnog proširenja koje idućeg utorka u igru donosi novi igraći mod inspiriran košarkom. Ovaj mod u akciji možete pogledati ispod teksta.