Razvojni studio Psyonix još je u srpnju najavio da njihova planetarno popularna hit igra Rocket League krajem ljeta postaje potpuno besplatna svima, a sada smo saznali i da će to značiti da na konzoli PlayStation 4 igra više neće zahtijevati da imate pretplatu na servis PS Plus.

Osim što igrači na  PlayStationu 4 više neće morati imati pretplatu na PS Plus da bi igrali Rocket League, isto se odnosi i na igrače na Nintendo Switchu, koji također više neće morati imati pretplatu na servis Nintendo Switch Online. Odlična je to vijest, s obzirom da je izrazito čest slučaj da multiplayer igre, čak i one besplatne, na konzolama PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch zahtijevaju pretplatu kako bi se moglo pristupiti multiplayer komponenti.

Nažalost, čini se da se ponuda ne odnosi na vlasnike konzole Xbox One, s obzirom da se u Psyonixovoj novoj objavi nigdje ne spominje da free to play izdanje igre Rocket League neće trebati pretplatu na Xbox Live Gold. Hoće li Psyonix kasnije objaviti da za igranje na Xboxu nećemo trebati pretplatu, ostaje vidjeti.

U drugim vijestima, s najavom da Rocket League uskoro postaje free to play, u srpnju je stigla i nesretna vijest da igra napušta Steam te da će ju na PC-ju novi igrači moći nabaviti isključivo putem Epic Games Storea, a o tome smo više pisali na ovome linku.