Ovogodišnji Good Game – Powered by Vipnet svoja vrata je zatvorio u nedjelju navečer nakon dva dana prepuna Counter-Strike: GO, eSportsa, gaminga, networkinga, hamburgera i pive. Subota, odnosno prvi dan najvećeg humanitarnog eSports turnira u regiji je protekla u grupnoj fazi natjecanja u kojoj se natjecao čak 21 tim. Good Game se i povećao u odnosu na prošlogodišnje izdanje kada je u turniru sudjelovalo 16 ekipa. Već u prvoj fazi natjecanja mogli smo svjedočiti iznimno napetim mečevima koji su bili izjednačeni do posljednje runde. Ako čovjeka (pod čovjek autor članka misli na vlastitu malenkost, op.a.) koji nikada nije aktivno pratio eSports ili pokazivao pretjerani interes za njim, mečevi mogu toliko nahypeati da aktivno navija i interesira se o detaljima taktika koje igrači koriste u Counter-Strike: GO, onda možete dobiti dojam odlične atmosfere kojom je Good Game – Powered by Vipnet bio prožet.

Ovako je izgledala grupna faza natjecanja.

Drugi dan Good Gamea obilježio je eliminacijski dio turnira, od osmine finala do finala, i opet moramo naglasiti kako smo uživali u napetim mečevima: bilo je tu ispadanja favorita i ranije no što smo očekivali kao i odličnih timova poput Diverta, Rimca, Nanobita i Infinuma koji su drugu godinu zaredom pokazali da znaju znanje. Intenzivna borba za treće mjesto vodila se između ekipa Diverta i Infinuma, a Diverto je nakon teškog polufinala protiv Rimca ipak bio koncentriraniji i uspio doći do medalje. Rimac Automobili su u čudesnom finalu obranili svoj prošlogodišnji naslov, no ekipa Nanobita ih je dobrano namučila i u jednom trenutku je izgledalo kao da bi mogli imati i druge prvake.

Osim glavne atrakcije, zatvorenog turnira u igri Counter-Strike: GO, održavali su se i turniri otvoreni za javnost u igrama Rocket League i Overwatch. Posjetitelji su mogli isprobati VR uređaje i Microsoftov Hololens, te zaigrati novu igru domaćeg razvojnog studija Binx Interactive Serious Sam: I Hate Running Backwards.

Serious Sam ne voli trčati unatrag ni kooperativno.

Na kraju možemo zaključiti kako se radi o odlično organiziranom eventu koji je bio idealna prilika za networking, uživanje u kompetitivnom gamingu, konzumiranje hamburgera, mineralnih voda i pivi. Čak smo se imali priliku i smijati nekim od najvećih imena domaće stand-up scene dok su se ekipe zagrijavale za svoje mečeve. Ipak, definitivno najbitnija stvar je humanitarni aspekt ovog turnira koji već drugu godinu zaredom prikupljena sredstva donira tamo gdje je to najpotrebnije: za mlade naraštaje koji su, koliko god to klišejski zvučalo, budućnost. GG!