Nova generacija vrhunskih gaming laptopa dolazi kako bi pokorila svijet virtualne stvarnosti

Asusov gaming brand stekao je prilično dobru reputaciju prije svega zahvaljujući vrhunskim komponentama i konfiguracijama koje su namijenjene ozbiljnim igračima. Većina njihovih proizvoda za tu svrhu nosi oznake Republic of Gamers ili STRIX, a najnovija serija gaming prijenosnika ujedinila je ta dva naziva u konfiguracijama koje na papiru izgledaju kao da nisu uopće prijenosnici nego prave “stolne” zvijeri.

ASUS ROG Strix GL502VSASUS ROG Strix GL502VS

Model GL502VS koji smo dobili u ruke dolazi s procesorom Intel i7-7700HQ, 16 GB DDR4 RAM-a te grafičkom karticom GTX 1070 s 8 GB VRAM-a. Sve to ugurano je u crni preklopnik koji sa žarkom crvenom bojom po sebi ocrtava prepoznatljivi logo ROG kako bi svima bilo jasno o čemu je riječ. Bitno za napomenuti kako ASUS ROG Strix GL502VS dolazi s predinstaliranim Windows 10 operativnim sustavom.

Detaljan osvrt i rezultate testa pročitajte u velikoj recenziji koju donosimo u novom broju Reboot-a koji će biti u prodaji od sljedećeg tjedna.

Ova beštija spremna je na sve

Ispod tanke i ugodne tipkovnice nalazi se nekoliko naljepnica, a za oko nam je posebno zapela ona na kojoj je pisalo “VR Ready“. VRMark benchmark nam je dao do znanja da bi ova konfiguracija trebala biti sposobna pokretati većinu VR softvera – impresivno kada se radi o prijenosniku. “Klasične” igre stoga nisu velik izazov za ovaj prijenosnik. Overwatch, Doom i StarCraft II smo vrlo glatko igrali na 60 FPS-a pri najvišim postavkama.

VR READY | Ovaj laptop može pokretati i VR sadržaje, čime ulazi u ekskluzivan i prilično mali klub vrhunskih  prijenosnika

ASUS ROG Strix GL502VS

Nabrijan od glave do pete

Mislili smo da je G-SYNC™ nepotreban na laptopovu ekranu, ali s obzirom na to da je Nvidia GTX 1070 koja se nalazi u utrobi ovog stroja dovoljno jaka da prestigne 60 FPS-a u velikom broju igara, G-SYNC™ je dobro došao kako bi izbjegao kidanje slike. Uzalud dobra konfiguracija ako se slika prikazuje na lošem ekranu. Srećom, ASUS ROG Strix GL502VS ima vrlo čist IPS zaslon.

 

Jedina mana za sada

Ovo nije poslovni uređaj koji ćete lako moći koristiti na putu. Baterija traje samo nekoliko sati pa je mogućnost upotrebe bez struje vrlo ograničena. No budimo realni ovo je doista jedan od rijetkih laptopa koji komotno možete koristiti kao zamjenu za čitavu stolnu konfiguraciju i time opravdava svoju visoku cijenu. Kada biste htjeli složiti jednako jak desktop PC, ne biste prošli mnogo jeftinije.

Specifikacije

Intel i7 7700HQ
16GB 2133MHZ DDR4 RAM
256GB SSD
Ekran s podrškom za G-SYNC™
Nvidia GTX 1070 8GB
Windows 10
Cijena: 13.999 kn

Opširan zaključak i ocjenu ove zvijeri pronađite u Reboot #41 koji će biti u prodaji od sljedećeg tjedna.

autor: Borna Pleše