Japanski gigant Capcom objavio je službenu vijest da je novi Resident Evil 4 Remake postigao veliki uspjeh s prodajom od više od 3 milijuna jedinica igre u samo 2 dana od izlaska što doprinosi kumulativnoj isporuci serijala koja sada premašuje 135 milijuna prodanih kopija igre od prvog RE naslova iz 1996. godine.  

Remake popularnog horora preživljavanja iz 2005. godine je, osim ogromne prodaje, ostvario i vrlo visoke ocjene i dobre kritike, a to se posebno odnosi na besplatni Chainsaw Demo u kojem su mogli uživati svi fanovi ove franšize, ističe Capcom. 

Resident Evil 4 bio je jedan od najiščekivanijih remakeova ovog serijala, a interes je dodatno povećala i Capcomova marketinška kampanja u sklopu koje je, između ostalog, izdavač u suradnji s Nippon Animation studijem izbacio kratku animiranu seriju.  

Capcom ostaje čvrsto predan ispunjavanju očekivanja svih sudionika iskorištavanjem svojih vodećih sposobnosti razvoja igara u industriji kako bi se stvorilo vrlo zabavno iskustvo igranja“, stoji na kraju priopćenja.