Capcom je uslijed skorog lansiranja Resident Evil 4 Remakea odlučio podebljati marketinšku strategiju pa je u suradnji sa studijem Nippon Animation objavio novi video pod nazivom “Leon and the Mysterious Village”. Kratki video u anime stilu prikazuje dobro poznatu prvu sekvencu popularnog horora u kojem se protagonist Leon upoznaje s poludjelim seljanima i shvaća da se našao usred problema. Sve je realizirano u vrlo simpatičnom i humorističnom tonu, a svi likovi i atmosfera podsjećaju na dražesni World Masterpiece Theater.

Pitam se kamo je nestala Ashely“, pita se Leon pa odluči svoje nedoumice riješiti kod seljanina u prolazu na što se ovaj okreće s vilama u rukama i počne proizvoditi neartikulirane zvukove. Ista scena ponavlja se s još nekolicinom seljana naoružanih arsenalom dostojnim seljačke bune. Kratki video potom prikazuje kako jedan od seljanina pomalo naivnom Leonu zabija sjekiru posred glave, a video završava porukom “You Are Dead” i bezazlenim prikazom duge. 

RE4 remake stiže za samo 3 dana, a video s naznakom EP 1 – Looking For Ashley mogao bi dobiti i svoje simpatične nastavke u danima koji slijede, ako je suditi po Twitter objavi u kojoj Capcom poziva fanove da ne propuste razvoj priče o spašavanju. Slatki anime pogledajte u nastavku.