Resident Evil 4 remake koji je prije dva tjedna dobio treći gameplay trailer i zbog kojeg fanovi kultnog horora strpljivo iščekuju 24. ožujak, sada imaju priliku isprobati dio obećavajućeg remakea. Capcom je na sinoćnjem Capcom Spotlight showcaseu objavio vijest da je demo za RE4 naziva Chainsaw Demo od sada dostupan na svim platformama na kojima bi trebao izići i otkrio novi trailer.

Demo je smješten u prvo poglavlje igre u kojem Leon stiže u zabačeno europsko selo i suočava se sa zaraženim seljanima, poremećenim kultistima i čudovištima inficiranim parazitom Las Plagas. Prema službenom opisu demoa, to je “posebno podešena verzija uvodne sekvence igre”.

Chainsaw Demo prikladno je ime koje sadrži referencu na manijakalno stvorenje Chainsaw Mana iz prve sekvence igre, koje Leona motornom pilom silno želi prepiliti na pola. Isto tako, važno je napomenuti da ovaj demo, za razliku od prijašnjih RE demoa, nije vremenski ograničen.

Resident Evil 4 remake izlazi 24. ožujka 2023. za PC (Steam), PlayStation 4 i PlayStation 5 te Xbox Series X|S. Igra će također podržavati PlayStation VR2.