Finski razvojni studio Remedy Entertainment (Max Payne, Alan Wake, Quantum Break, Control) nakon deset godina očekivanja sinoć je na ceremoniji The Game Awards 2021 napokon službeno potvrdio i najavio Alan Wake 2 – nastavak jedne od mnogima omiljenih mračnih psiho-triler akcijskih avantura iz 2010. godine.

Nakon godina i godina čekanja, glasina, ponovnog “osvajanja” prava na vlastitu igru i IP Alan Wake te dodatnih valova glasina i otkrivanja čitavog univerzuma i poveznice s igrom Control, a potom i nedavnog izbacivanja remastera originala, najava za Alan Wake II svejedno nas je ugodno iznenadila na sinoćnjoj ceremoniji, iako smo znali da će Remedy kad-tad najaviti povratak u Bright Falls.

O igri zasad nema gotovo nikakvih informacija, osim da je u izradi za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X te da će izaći nekad tijekom 2023. godine i to uz izdavaču potporu Epic Gamesa (što ujedno znači da će PC izdanje igre biti Epic Games Store ekskluziva). Također, legendarni kreativni direktor igre Sam Lake na ceremoniji The Game Awards otkrio je da će Alan Wake II biti nešto drugačiji od originala, jer će ovo biti prva Remedyjeva “survival horor” igra.

Više informacija za Alan Wake II očekuje nas tijekom iduće godine, a dotad u nastavku pogledajte igrin najavni trailer: