Rockstar već poslovično ”zeza” vlasnike PC-a i nikako ne želi izdati svoje igre na toj platformi u isto vrijeme kad konzole dobivaju svoje inačice. Red Dead Redemption 2 isto tako ne odudara od te pravilnosti, budući da će igra na datum izlaska 26. listopada svijetlo dana ugledati samo PlayStation 4 i Xbox One platformama, dok verzija za PC nije čak ni službeno najavljena.

No, ako je pitati određenog trgovca, vlasnici PC mašina slobodno mogu odahnuti.

Naime, poznati trgovački lanac elektroničkom opremom MediaMarkt je na svoje službene web stranice uvrstio Red Dead Redemption 2 za PC. Koliko god ta vijest zvučila obećavajuće, valja ju uzeti sa zrnom soli jer ovakav potez MediaMarkta može značiti dvije stvari. Prvo, moguće je da su samo stavili ponudu kao običan ”placeholder” na sajtu kojeg će u slučaju eventualne službene najave ažurirati (za što je dokaz datum izlaska 31.12.2019.) i kao drugo, izgledno je da se radi o pukoj pogrešci.

Podsjećamo, u lipnju ove godine jedna je objava na LinkedIn-u raspirila raspravu o tome hoće li Red Dead Redemption 2 ugledati svijetlo dana na PC-u, što je možda i konkretniji dokaz od MediaMarktove objave. No, veliki trgovci blisko surađuju s izdavačima igara i nije nemoguće da znaju nešto više od nas običnih smrtnika.

S obzirom na maestralan uspjeh igre Grand Theft Auto V, ne postoji razlog zašto bi Rockstar potpuno alijenirao jednu cijelu populaciju gamera, stoga smatramo kako je izuzetno izgledno kako će Red Dead Redemption 2 dobiti PC inačicu i to sa svim grafičkim pojačanjima koju će samo PC strojevi moći podnijeti.

Red Dead Redemption 2 izlazi 26. listopada za PlayStation 4 i Xbox One.