Od 28. do 30. travnja u Splitu je održan treći po redu Reboot Develop, jedna od najekskluzivnijih konferencija za game development u Europi. U ta tri dana ugostili smo više od 80 govornika/ca iz industrije videoigara koji su držali predavanja i sudjelovali na panelima o razvoju igara, narativnom dizajnu, svojim osobnim iskustvima u industriji, te gdje su se igre nalazile u prošlosti, kakve su danas, i kakva ih budućnost očekuje.

Među sudionicima konferencije našla su se već etablirana i zvučna imena industrije videoigara kao što su Tim Schaefer, Cliff Bleszinski, Chris Avellone, Brian Fargo, Patrice Désilets, Charles Cecil, Brenda Romero, John Romero, a i neke malo novije nade, kao na primjer Mike Bithell i Rhianna Pratchett.

Panel s Chrisom Avelloneom, Timom Schaeferom, Patriceom Désiletsom i Tobiasom Kopkom

Panel s Chrisom Avelloneom, Timom Schaeferom, Patriceom Désiletsom i Tobiasom Kopkom

Osim vježbanja intelekta, neki od developera i sudionika konferencije vježbali su i tjelesne mišiće u prvom službenom međunarodnom nogometnom turniru, za što su najuspješnije ekipe kući ponijele nagrade. Kao i uvijek, dodijeljene su Reboot Develop Indie Awards – GOTY nagrada ove godine pripala je igri Q.U.B.E. 2 studija Toxic Games.

Dok pripremamo write-up o Reboot Developu za sljedeći broj časopisa, cjelokupnu galeriju slika s konferencije možete pogledati na službenoj Facebook stranici. A za dodatni dojam o tome kako nam je lijepo bilo, pogledajte video sažetak:

A sljedeće godine? Već smo najavili Reboot Develop 2017 – vidimo se u Dubrovniku od 20. do 22. travnja 2017. Već sada možete ugrabiti nevjerojatno povoljne super early bird karte!