Reboot Develop Blue 2020, ovogodišnje izdanje naše sada već svjetski poznate games industry konferencije koja se održava u Dubrovniku i na kojoj gostuju i predavanja drže stručnjaci gaming industrije iz cijeloga svijeta, ipak se neće održati ove jeseni, već je prebačena na proljeće 2021. godine.

Konferencija se prema originalnim planovima trebala održati još u travnju ove godine, no usred globalne pandemije koronavirusa, odgode letova za gostujuće predavače te s obzirom na čitav niz logističkih teškoća, konferencija je prvotno odgođena na 15. listopad ove godine. S obzirom da svijet i dalje potresa ista globalna situacija koja sa sobom povlači niz restrikcija te s obzirom na činjenicu da većina naših partnera i posjetitelja jednostavno neće moći ući u Hrvatsku ni ovoga listopada, konferencija Reboot Develop Blue odgađa se na travanj iduće godine.

REBOOT DEVELOP BLUE MOVES TO SPRING – Dear attendees, speakers and partners, and above everything all of you friends of…

Objavljuje Reboot Develop conferencePonedjeljak, 21. rujna 2020.

Imajući zdravlje i sigurnost kao najveći prioritet na našoj listi, a onda i činjenicu da su Europske aviokompanije posljednjih nekoliko dana ponovno počele masovno otkazivati letove za četvrti kvartal ove godine, kao i činjenicu da je za veliku većinu naših partnera i posjeitelja nemoguće ući u Hrvatsku (zbog restrikcija nametnutih virusom COVID-19 i novim lockdownovima diljem Europe), odlučili smo pomaknuti Reboot Develop Blue na travanj iduće godine“, istaknuto je u službenoj objavi na društvenim mrežama konferencije, u nadi da će nadolazeće proljeće biti donekle sigurnije i predvidljivije vrijeme u životima svih nas.

Ovogodišnje izdanje još jednom je, u svojoj šestoj godini postojanja, trebalo okupiti neka od najpoznatijih imena  gaming industrije, a samo neka od njih su Brian Fargo (direktor studija InXile Entertainment, zaslužan za igre kao što su serijali The Bard’s Tale, Wasteland, Fallout i mnoge druge), zatim, kao i prethodnih godina, Patrice Désilets, direktor indie studija Panache Digital Games (najpoznatiji kao tvorac serijala Assassin’s Creed), poznati skladatelj Austin Wintory (Journey, Assassin’s Creed Syndicate, ABZU itd.), slavni glasovni glumac Troy Baker (Joel iz The Last of Us, Talion iz Middle-earth: Shadow of  Mordor, Booker DeWitt iz BioShock Infinite te na stotine drugih igara) i mnogi drugi.