Kerbal Space Program 2, nastavak izrazito popularnog i uspješnog svemirskog simulatora leta iz 2015. godine, originalno je najavljen prošloga ljeta na sajmu gamescom 2019. Još 2017. godine pisali smo kako je igra od tada pod vlasništvom izdavača Take-Two i njihove podružnice Private Division, nakon što je originalnu igru samostalno i nezavisno stvorio razvojni studio Squad.

Prilikom najave igre Kerbal Space Program 2 prošle godine, obznanjeno je da na nastavku radi drugi studio imena Star Theory, a sada je došlo do još jedne promjene te je objavljeno da je razvoj nastavka sada prebačen u potpuno novi još neimenovani interni studio izdavača Private Division.

U izjavi za ugledni portal GamesIndustry.biz, Michael Worosz, voditelj izdavačke kuće Private Division istaknuo je kako je njihov novi neimenovani studio smješten u američkome gradu Seattle, a igrači koji su dosad vjerovali originalnom studiju Star Theory ne moraju brinuti, jer svi ključni ljudi toga studija, kao što su voditelj Jeremy Ables, kreativni direktor Nate Simpson i glavni producent Nate Robinson, prelaze raditi u Private Divisionov novi studio, koji će od sada pa nadalje nastaviti raditi na igri Kerbal Space Program 2.

“Odluka da otvorimo naš vlastiti novi studio i prebacimo razvoj na njega omogućuje nam da razvojnom timu pružimo potrebno vrijeme i resurse, kako bi dovršili razvoj igre Kerbal Space Program 2 na razini kvalitete koju svi mi želimo isporučiti igračima”, zaključio je Worosz. Više o svemu tome možete vidjeti i u samom novom videu (podijeljenom iznad) u kojemu nam se obraća ekipa koja radi na igri.

Iako Kerbal Space Program 2 zasad još uvijek nema točan datum izlaska, Worosz je bio voljan podijeliti da igru na tržištu za PC, PlayStation 4 i Xbox One možemo očekivati unutar fiskalne godine 2021. koja za izdavača Take-Two traje od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2021. godine. Dugo nismo čuli baš toliko “okviran” datum izlaska, no što je, tu je.