Raw Fury, švedski indie izdavač, i Fury Studios, njihov development studio iz Zagreba, organiziraju besplatni online tečaj Unreal Enginea u ožujku iduće godine. Cilj ove inicijative je naučiti developere iz regije osnovama rada u Unreal Engineu, a najbolje od svega je što će najbolji na tečaju dobiti priliku stažiranja u Fury Studiosu. 

Iz Raw Furyja kažu kako je ideja za projekt nastala nakon što su shvatili da je teško naći vanjske developere koji mogu pomoći s portingom igara, a kad bi i našli nekoga tko zna da cijene usluga nisu bile baš naklone malim, nezavisnim razvojnim timovima. Švedski izdavač ističe kako su Unreal tradicionalno koristili veći razvojni studiji, stoga cijela situacija nije uopće čudna, no svakako im je otvorila oči. Stoga su došli na ideju da pomognu indie zajednici te da pomognu organizirati tečaje za rad u Unreal Engineu i to potpuno besplatno. 

Prva tura tečajeva cilja develope s područja Blakana, a nakon održavanja online tečaja bit će i prilika za stažiranje u Fury Studios. 

Što trebate znati?

Tečaj će se održati u ožuku 2021. godine i bit će raspoređen kroz 34 sata tijekom vikenda i popodneva tijekom tjedna. Predavači su George “Danji” Cercheaza, Technical Artist i Unreal Trainer i Alexandru Oprea, gameplay programmer & C++ trainer na GameDevAcademy Romania, a pridružit će im se gosti iz Unreal Enginea, Fury Studiosa i drugih gaming kompanija. 

Ukoliko ste zainteresirani možete poslati svoj CV s iskustvom u razvoju videoigara i pismom zašto ste zainteresirani za tečaj ovdje. Datum do kojeg se možete prijaviti je 3. veljače 2021. godine, a konačni popis sudionika bit će potvrđen do 12. veljače

U službenoj objavi možete saznati koje iskustvo vam je potrebno kako biste sudjelovali u tečaju ali i sve druge bitne informacije koje trebate znati.