Ubisoftov izuzetno uspješni taktički timski multiplayer FPS Rainbow Six Siege rijedak je primjer igre koja je sve uspješnija i uspješnija s prolaskom vremena te od nešto slabijeg izlaska do danas privlači sve više igrača. Na tržište je izašla prije četiri godine, a u tome periodu njezina popularnost konstantno raste te je sada prešišala brojku od 180 tisuća istovremenih igrača na Steamu, oboriviši tako vlastiti rekord.

Uzevši u obzir te podatke, najinteresantnija činjenica je da je to samo brojka aktivnih istovremenih igrača na Steamu, ne računajući PC igrače koji igraju preko Ubisoftovog vlastitog launchera Uplay, niti igrače koji igru igraju na konzolama PlayStation 4 i Xbox One, na kojima je Rainbow Six Siege također izrazito popularan.

S obzirom da je Ubisoft itekako svjestan popularnosti Siegea, ne treba nas ni čuditi činjenica da Rainbow Six Siege na konzole iduće generacije – PlayStation 5 i Xbox Series X – dolazi kao launch naslov, a o tome smo prije nekoliko dana pisali na ovome linku. U međuvremenu, Ubisoft sprema i pregršt novog sadržaja za petu godinu postojanja igre, a što nas sve očekuje u petoj godini, saznajte u nedavno objavljenom novom službenom videu: