Microsoft ne časi ni časa. Već unutar prvog tjedna nove 2022. godine krenuli su s bombastičnim najavama. Osim što smo ranije danas saznali da na pretplatnički servis Xbox i PC Game Pass dolazi remasterirana trilogija Mass Effect Legendary Edition, upravo je najavljeno i partnerstvo s Ubisoftom kroz koje, između ostalog, na Game Pass dolazi i njihova nova nadolazeća PvE timska pucačina Rainbow Six Extraction

Naravno, posebnost ove nove vijesti nalazi se u činjenici da Rainbow Six Extraction premijerno na tržište izlazi 20. siječnja (za samo 15 dana) za PC te konzole PlayStation i Xbox, a na Game Pass dolazi na isti dan, odnosno odmah po izlasku. Svi koji već imaju (ili će tek kupiti) aktivnu pretplatu na Game Pass – Rainbow Six Extraction neće morati kupovati zasebno.

Kako saznajemo putem službenog bloga Xbox Wire, igra će krajem ovog mjeseca biti dostupna na sve tri verzije pretplate, a to su standardni konzolaški Game Pass, PC Game Pass te Game Pass Ultimate koji objedinjuje obje usluge te dodaje Live Gold, potreban za igranje multiplayera.

Da bi stvar bila još bolja, Ubisoft tu ne staje s čašćenjem te su najavili da 20. siječnja zajedno s Extractionom na PC Game Pass i Game Pass Ultimate dolazi i njihova prethodna uspješnica u serijalu – Rainbow Six Siege koja je dosad od prije bila dostupna samo kroz standardni konzolaški Game Pass. 

Ubisoft+ uskoro stiže na Xbox

No, ni tu nije kraj najavama. Bacivši oko na službenu Ubisoftovu stranicu, saznali smo da i njihov vlastiti PC pretplatnički servis Ubisoft+ uskoro dolazi na Xbox, iako se zasad čini da će se morati zasebno plaćati te da neće biti besplatno integriran u Game Pass. Dakako, ne bi bilo prvi puta da pretplatnički servis nekog golemog izdavača bude integriran u Game Pass, slično onome kad je u njega krajem pretprošle godine dodana i pretplata EA Play. No, podsjetit ćemo da je i slučaj s EA Playem bio takav da je usluga prvo stigla na Xbox Store kao zasebna pretplata, a tek je naknadno “besplatno” uključena u Game Pass Ultimate, pa se nadamo da će isto biti i s Ubisoftovom uslugom.

Iako zasad još nema konkretnijih informacija o tome, kao niti kada će Ubisoft+ stići na Xbox, poznato je da će ova usluga, dosad ekskluzivna za PC, u katalog igara na Xboxu u cijenu jedne pretplate dodati više od 100 Ubisoftovih naslova, ukljujući i niz DLC dodataka, a svi koji već sada na PC-ju uzmu postojeću pretplatu Ubisoft+ dobivaju i sve nove Ubisoftove igre odmah na dan njihova službenog izlaska, pa se isto očekuje i na konzolama obitelji Xbox.