Na svojim službenim forumima Remedy Entertainment je potvrdio da Quantum Break na PC-ju neće biti zakrpan još neko vrijeme. Iako je prva zakrpa igre na Xbox One stigla ovog tjedna, igrači na PC-ju morat će je pričekati zbog – Windowsa.

Kako stoji u službenom objašnjenju, za dio problema odgovoran je način na koji Windowsi 10 upravljaju memorijom. Igra se zbog toga na određenim grafičkim karticama ruši, što je posebno istaknuto pri višim grafičkim postavkama. Microsoft navodno već radi na rješavanju problema koje može ispraviti, pa ne bismo trebali čekati dugo.

Podsjetimo, Quantum Break na PC-ju muče brojni tehnički problemi, a rušenja su samo jedan od njih. Igru gotovo nije moguće natjerati da se izvodi uz stabilan framerate, a igrači su se požalili i zbog izostavljanja značajki koje od PC igara očekuju. Jedna od njih je mogućnost izlaska iz igre pritiskom na tipku u izborniku koje nema. Iz igre se, naime, izlazi pritiskanjem tipkovničke kratice Alt+F4, što je povezano s UWP-om (Universal Windows Platform).