Battle royale u PUBG-u je odličan koncept koji je pridobio mnogo publike. Nažalost, kako to inače biva, mnogo publike znači da će u igri biti i mnogo cheatera. Dobro je poznato da su upravo cheateri najveći problem PUBG-a i barem se svaki igrač barem jednom našao u borbi protiv cheatera.

Ekipa iz Blueholea kaže da se trenutni, test build igre prebacuje na live servere na PC-u, a najzanimljiviji dio ovog novog updatea će biti novi anti-cheat sistem.

Iako je još u ranom razvoju, ekipa tvrdi da ga stavlja u igru kako bi prikupili što više podataka o stabilnosti i kompatibilnosti.

Na testnom serveru, ovaj novi anti-cheat sistem je prouzrokovao mnogo problema. Najveći i najrasprostranjeniji problem bio je taj da su se PC-i gasili i restartali zbog nekompatibilnosti. Tvrde da su ti problemi riješeni i da je update spreman za live servere.

Ovaj update pokraj novog anti-cheat sistema donosi stabilnost servera i game clienta, bolje performanse, poneke zakrpe bugova i ruske, japanske i kineske fontove.

Nedavno je 100 000 igrača, to jest cheatera izbačeno iz igre. Hoće li novi anti-cheat donijeti pošteniju igru, vidjet ćemo nakon ovog updatea.