Krajem prošle godine na ceremoniji The Game Awards 2019 dobili smo posljednji Ghost of Tsushima trailer pod nazivom “The Ghost”, a razvojni studio Sucker Punch Productions i izdavač Sony Interactive Entertainment konačno su objavili i datum izlaska ove akcijske avanture koju ćemo zaigrati ekskluzivno na konzoli PlayStation 4. Strpiti se moramo još nešto više od stotinjak dana jer je službeni datum izlaska predviđen za 26. lipnja ove godine!

Ghost of Tsushima vratit će nas u vrijeme feudalnog Japana druge polovice 13. stoljeća, a neke od glavnih značajki igre su golemi otvoreni svijet i istraživanje istog bez pomoći navigacije. Radnja će pratiti priču samuraja Jina Sakaija prilikom njegovog pokušaja zaustavljanja prodora Mongola za vrijeme njihove invazije na Japan, a naš će glavni heroj pritom koristiti mnoga neobična sredstva koja ne vežemo za samuraje.

Uz objavu službenog datuma izlaska doznali smo i izgled Digital Deluxe i Special Edition izdanja igre koji donose dodatne in-game iteme, a već su sada dostupni za prednarudžbu te fizičkog izdanja Collector’s Edition