GOG.com – poznatiji kao Good Old Games – famozni je poljski online servis za kupnju igara koji ove godine slavi svojih 10 godina postojanja. U svih tih 10 godina, GOG se diči činjenicom kako sve igre koje na njemu možete kupiti nemaju zloglasnu DRM zaštitu, a kako bi proslavili svojih prvih 10 godina, GOG nudi hrpu igara na popustu, ali i jednu besplatnu igru.

Dakako, od GOG-a smo već navikli da tijekom godine za razne blagdane daje izvrsne popuste na brojne igre, no s obzirom da se sada radi o proslavi 10 godina postojanja, ovoga puta odlučili su ubaciti i giveaway. Naime, od danas pa do ovoga četvrtka 4. listopada, imate mogućnost otići na ovaj link i glasati za jednu od tri igre, koju ćete moći preuzeti potpuno besplatno.

Igre o kojima se radi su Shadow Warrior 2, SUPERHOT i Firewatch. Za glasanje nemate još puno vremena, s obzirom da ono traje još samo 2 dana, no ne brinite – koju god da igru publika generalnim glasanjem odabere, jednu od njih dobivate svakako, a sve tri igre zaista su izvrsne i ne bismo se bunili koju god od njih da dobijemo, pa čak i kupimo.

Naravno, kako smo i spomenuli, osim samog giveawayja, ako odete na naslovnicu portala GOG.com, naći ćete popuste na hrpetinu igara – od sad već klasičnih GOG-ovih žanrovskih kolekcija na kakve smo navikli, zatim posebnih kolekcija sastavljenih za proslavu 10 godina, pa do kolekcija koje dolaze kao preporuka nekih od najprominentnijih gaming medija kao što su PC Gamer, Eurogamer, Angry Joe i mnogi drugi.

U sklopu proslave 10 godina postojanja, GOG je također promijenio dizajn i izgled, koji je sada oku još ugodniji, a u svrhu promocije, na stranici od sada možete pronaći kronologiju događaja i povijest razvoja same platforme od njezinih početaka pa do danas, što je zaista zgodan dodatak za fanove GOG-a i njegovih usluga.

Prošlo je desetljeće. Deset godina prijateljstava koja će trajati zauvijek, deset godina s najživahnijom zajednicom igrača, i iznad svega deset godina nesputanog DRM-free užitka” – zahvaljuje se ekipa GOG-a svim fanovima na deset godina vjernosti, dodajući: “Označimo ovaj trenutak pogledom na prošlost i prepustimo se pričama naših prijatelja u ovom životnom pohodu“.

U ovoj proslavi izvrsnih 10 godina GOG-a naći će se za svakoga ponešto. Stoga, trkom na GOG.com i nađite svoju omiljenu igru na popustu. Za kraj, ponovno napominjemo: glasati za jednu od tri igre možete još samo dva dana – do ovoga četvrtka 4. listopada, a potom besplatno preuzeti onu koja je od publike dobila najviše glasova. U nastavku pogledajte i petominutni video koji je ekipa iz GOG-a složila za proslavu 10 godina svoga postojanja: