Naoki Yoshida je u nedavnom livestreamu otvoreno izjavio kako ne zna zašto fanovi nadolazećeg Final Fantasyja XVI misle da će igra stići na PC šest mjeseci nakon što izađe za konzole jer o tome “nitko nije rekao ni riječ”. Ono što je Yoshi P očito smetnuo s uma je činjenica da je Square Enix u sklopu vlastitog PlayStation showcasea izjavio da će igra biti PlayStation ekskluziva, i da će potom biti dostupna na PC-ju. U videu se može vidjeti, doduše vrlo sitnim slovima, kako na kraju stoji “also available on PC” što je potaklo razna pitanja i nejasnoće oko Yoshidinih nedavnih izjava. 

U livestreamu je Yoshida, ako je vjerovati prijevodu Twitter korisnika Genki_JPN, doslovno izjavio da “nitko nije rekao ni riječ o izlasku PC verzije“, dodajući “zašto se svi ponašaju kao da će PC verzija izaći šest mjeseci kasnije?” te kroz smijeh izjavio da se fanovi ne trebaju brinuti i ako žele igrati FFXVI neka kupe PS5. Yoshida se potom ispričao rekavši da je pretjerao i dodao kako su u Square Enixu dali sve od sebe i da bi voljeli kada bi publika dijelila isti sentiment. 

Razlog zbog kojeg smo svi očekivali da će FFXVI stići na PC šest mjeseci nakon lansiranja na PS5 je, između ostalog, PlayStationov Play Like Never Before najavni trailer za neke od najvećih igara 2023. godine koji potvrđuje da je FFXVI vremenski ograničena ekskluziva namijenjena za platformu PlayStation 5. U priloženom videu stoji: “Final Fantasy XVI anticipated summer 2023, PS5 exclusive for six months”. 

Unatoč svemu, nestali su svi jasni tragovi koji bi upućivali na izlazak PC verzije već šest mjeseci po isteku PS5 ekskluzive što je u neku ruku razumljivo jer bi čvrst datum lansiranja PC verzije mogao poremetiti zaradu od prodaje igre za PlayStation 5 kao i potencijalne prodaje same konzole.

U najsvježijem traileru od prije mjesec dana vidljivo je kako igra neće biti dostupna na drugim platformama do 31. prosinca 2023. što jasno daje do znanja da oni na PC-ju neće zaigrati FFXVI sve do 2024. godine.