Novi Final Fantasy XVI – posljednji nastavak ove mega popularne RPG franšize dolazi 22. lipnja iduće godine. Informacija je to koju je potvrdio razvojni studio Square Enix tijekom prijenosa ceremonije The Game Awards 2022. godine.  

Iz trailera imena Revenge, premijerno prikazanog na sinoćnjoj dodjeli nagrada, vidljivo je da će se novi FFXVI odvijati u fantasy svijetu Valisthea, gdje ćemo pronaći čarobne planine zvane Mothercrystals i super-moćne ljude zvane “Dominants”. Ovi moćni ljudi mogu kontrolirati Eikone, jednako moćna i smrtonosna čudovišta koja obitavaju u svijetu. Neki od glavnih likova koji su dosad otkriveni uključuju Clivea i Joshuu Rosfielda. Ova braća potječu iz plemenite obitelji Dominanta, koja je također usvojila Jill Warrick u pokušaju okončanja sukoba između brojnih velikih nacija koje su, nažalost, u međusobnom ratu na početku igre. 

Prema svemu sudeći, nadolazećeg ljeta od ove igre možemo očekivati povratak tradicionalnijem izgledu ovog serijala od onih njegovih prethodnika, a ovaj će nastavak također sadržavati novi i ažurirani sustav borbe. 

FFXVI je vremenski ograničena ekskluziva namijenjena za platformu PlayStation 5 koja nakon šest mjeseci dolazi na PC. Trenutno nema informacija koje garantiraju dolazak igre na Xbox, ali to svakako ne možemo isključiti kao mogućnost.

Kako to izgleda pogledajte u priloženom traileru.