Na upravo održanoj i završenoj prvoj epizodi livestream eventa Dying2Know otkrivene su nam neke nove informacije o igri Dying Light 2, a dobili smo i par novih zanimljivih detalja. Za početak, Dying Light 2 postao je Dying Light 2 Stay Human, a zašto je to tako otkriveno nam je u 30-ak minuta dugačkom videu. 

Sama radnja igre smještena je punih 20 godina nakon događaja prvog dijela, a iako bi novi igrači mogli pomisliti da je potrebno odigrati i original, direktor igre Thomas Gerbaud rekao je da igre nisu direktno povezane. No, svakako će se pronaći neke poveznice između ta dva naslova. Za početak, udvostručena je brojka parkour poteza koje glavni igrač Aiden Caldwell može napraviti, što će biti od iznimne koristi u najsitnije detalje kreiranom i razrađenom vertikalnom svijetu igre

Narativni direktor igre Piotr Szymanek poseban naglasak stavio je na likove pa tako saznajemo da će Aiden Caldwell u 2023. godini u posljednjem preostalom gradu Villedoru tražiti svog davno izgubljenog rođaka koji bi mu trebao pomoći da pronađe samog sebe. Ogroman utjecaj na priču imat će naše odluke, npr. hoćemo li pomoći slabijim NPC-jevima ili ne, kojoj ćemo se od tri frakcije pridružiti i hoćemo li im pomagati samo kratkoročno ili dugoročno te kako ćemo pristupiti glavnim i sporednim misijama. Svaka naša odluka moći će u nekom postotku promijeniti okoliš Villedora, podijeljenog u dvije velike regije i nekoliko zona, a neke od najbitnijih ticat će se važnog kontroliranja vode i električne energije. 

Kao što je već prethodno najavljeno u sklopu gameplay demoa prikazanog nakon eventa E3 2019, čitava igra podijeljena je u dva dijela – onaj koji ćemo igrati za vrijeme dana i u kojem ćemo istraživati ulice, zgrade i obavljati misije koje direktno utječu na ljude te mračni i puno opasniji noćni dio, koja će biti potpuno drugačija i za vrijeme koje ćemo se sukobljavati s ljudima pretvorenim u čudovišta.

Igra će podržavati co-op za do 4 igrača putem kojeg ćemo moći posjećivati gradove drugih igrača, a dobili smo i potvrdu da će na PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One i Xbox Series X izaći na ranije danas otkriveni datum – 7. prosinca.

Za kraj ćemo ostaviti i jednu zanimljivost koju su s nama podijelili voditelji eventa. Naime, originalnu igru zaigralo je više od 23 milijuna igrača. Mnogima od njih osnovna verzija igre nije bila dovoljna te su zaigrali i brojne dodatke koji su sada dostupni kroz Dying Light Platinum Edition. Što donosi taj bundle? Doslovno sve ikada. Pogledajte i uvjerite se sami.