Kao što je i bilo najavljivano, na završetak ceremonije povodom otvaranja ovogodišnjeg događaja gamescom, Hideo Kojima je došao na pozornicu te objavio mnoštvo novih detalja vezanih za dugoočekivanu mističnu igru Death Stranding.

Prvi prikazani video nam je opisao lika “Mama” koju glumi Margaret Qualley (poznatija po filmovima The Nice Guys, Death Note i Once Upon a Time in Hollywood). Najveća posebnost Mame jest ta da se njeno nevidljivo dijete rodilo s “druge strane” te su povezani ni više ni manje nego nevidljivom pupčanom vrpcom.

Drugi prikazani video je bio kratko objašnjenje uloge takozvane Bridge bebe koju naš protagonist Sam (Norman Reedus) bude nosio na svoje avanture. Kako Deadman (Guillermo del Toro) objašnjava, Bridge beba će Samu pomoći kako bi osjetio gdje se nalaze takozvani BT-jevi.

Nakon što smo vidjeli kratke opise likova Mama, Deadman i shvatili ulogu Bridge bebe, Kojima je prikazao šestominutni gameplay koji je pokazao buđenje Sama, mehaniku vršenja male nužde i smirivanje Bridge bebe pomoću motion kontrola DualShocka 4.

Nažalost, što se tiče nekog šireg prikazivanja gameplaya, Kojima je bio nešto sramežljiviji te je igru ukratko opisao kao Samova avantura s ciljem spajanja razorenih gradova od istoka do zapada igrinog svijeta.

Moguće da ćemo sljedeći prikaz gameplaya (koji bi trebao biti znatno bogatiji od onoga što smo danas vidjeli) gledati već idućeg mjeseca za vrijeme Tokyo Game Showa.

Death Stranding na tržište stiže 8. studenoga kao ekskluziva za platformu PlayStation 4 (glasine o dolasku igre na druge platforme još uvijek nisu potvrđene).